• Altijd een kadootje bij je bestelling ♡
  • Gratis verzending > € 60,- binnen NL
  • Op verzoek mooi ingepakt
  • Verzendkosten €4,95 binnen NL

KAARSEN

Kaarsen, wie heeft ze niet in huis. Het is een van de makkelijkste sfeermakers voor je huis. Of je ze brandt of voor de sier hebt staan, ze zijn niet meer weg te denken uit ons interieur! De kaarsen die wij verkopen zijn van Rustik Lyse en zijn stuk voor stuk prachtige kaarsen.

Als je veel plezier van je kaarsen wil hebben, lees dan even de tips onderaan dit scherm.

 

TIPS:

Voordat je de kaars aansteekt

Zorg voor een niet brandbare, passende en stabiele kaarsenhouder.

Zorg ervoor dat kaarsen stevig en recht staan. Een kaars die scheef staat druipt en walmt altijd.

De lont dient ten alle tijden schoon en kort gehouden te worden (niet langer dan 1 cm). Knip de lont zo nodig af voordat je de kaars aansteekt en zorg dat de lont rechtop staat. Indien de kaars roet of een grote vlam geeft moet er ook een stukje van de lont worden afgeknipt.

Waar je de kaars het beste kunt plaatsen

Zorg voor minimaal 10 cm afstand tussen brandende kaarsen. Kaarsen die te dicht bij elkaar staan verhitten elkaar onderling waardoor de kaars kan gaan druipen. Plaats brandende kaarsen niet op de tocht. Een kaars die op de tocht staat druipt en walmt altijd. Plaats een kaars nooit bij gordijnen of andere brandbare objecten. Het gaat tenslotte om open vuur. Brand geen kaarsen in de buurt van andere warmtebronnen, zoals tv, radiator, open haard etc. De kaars kan dan gaan druipen. Plaats kaarsen nooit in de volle zon. Door de hoge temperatuur kan de kaars smelten en verkleuren.

Als de kaars brandt

Bol- en stompkaarsen niet langer dan 3-4 uur achter elkaar laten branden.
Kaarsen met een diameter van 10 cm of meer moeten de eerste keer blijven branden totdat de kaars tot ongeveer 1 cm van de buitenrand gesmolten is. Dit om te voorkomen dat er ‘tunnels’ ontstaan, waarna de kaars nooit meer goed kan branden.
Verplaats brandende kaarsen niet, dan worden ze zenuwachtig.
Kaarsen hebben voldoende zuurstof nodig om goed te kunnen branden en moeten hun warmte kwijt kunnen, wees daarom voorzichtig met het branden van kaarsen in windlichten.
Indien de kaars diep inbrandt, een stukje van de rand afsnijden.

Als de kaars bijna op is

Kaarsen niet verder dan 2 cm van de kaarsenhouder laten opbranden.
Doof kaarsen met behulp van een kaarsendover. Doof een kaars in ieder geval nooit met water.